Кафедра СП — одна з найпрестижніших кафедр КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка першою в Україні розпочала підготовку фахівців з комп'ютерних систем проектування у 1972 році. Кафедра СП здійснює підготовку фахівців для науково-дослідної, проектної і організаційно-управлінської діяльності у галузі застосування сучасних інформаційних технологій у проектуванні найрізноманітніших об'єктів штучного середовища людини і інформатизації функціонування організацій та установ.

Новини > Новини > Рейтинг вишів DOU 2018
Рейтинг вишів DOU 2018

Щорічне опитування, присвячене якості освіти в українських ЗВО

З 24 квітня по 8 травня на DOU проходило щорічне опитування, присвячене якості освіти в українських ЗВО (заклад вищої освіти — ред.) . Загалом цього року зібрано 2938 анкет. Які в 2016-2017 роках , опитувалися спеціалісти , які працюють зараз в ІТ та які вчилися в українських університетах, незалежно від того, отримали вони диплом чи ні.

Мета дослідження — оцінити якість навчання на ІТ-напрямках в різних вітчизняних ЗВО та визначити їхні сильні та слабкі сторони за оцінками студентів та випускників.

Серед університетів, які отримали оцінку вище середнього рівня: Могилянка ( НаУКМА ,

8,9 бала), харківські університети ХНЕУ ім. Кузнеця (8,2 бала) та ХНУРЕ (7,9 бала). КНУ ім. Шевченка (7,1 бала), Чернівецький університет ім. Федьковича (7,0 бала; вперше в рейтингу) та  Сумський державний університет (6,9 бала).

Високі оцінки отримали також два факультети КПІ ім. Сікорського — ФПМ (6,8 бала) та ІПСА (6,7 бала). У цілому університет оцінили на середньому рівні — 6,2 бала. При цьому ФІОТ має 6,3 бала, а ТЕФ- 6,0 бала.

Нижче за інші університети були оцінені Львівська політехніка (5,9 балів), ОНПУ (5,6 бала), ВНТУ (5,3 бала), ХПІ (4,8 бала) та НАУ (4,5 бала).

Докладніше на сайті dou.ua